flag Судова влада України
| Українська | English |

Рік тому Етична рада провела перші співбесіди з кандидатами на посаду члена ВРП

21 лютого 2023, 11:42

Торік, 21 лютого 2022 року, Етична рада провела засідання, під час якого відбулися перші співбесіди з кандидатами на посаду члена Вищої ради правосуддя.

На жаль, старт «активної» фази нашої роботи відбувся за кілька днів до початку повномасштабного військового вторгнення рф в Україну. 23 лютого ми ще встигли провести заплановані співбесіди, утім 24 лютого були змушені відкласти проведення співбесід.

Однак, незважаючи на війну, робота Етичної ради щодо формування професійного та доброчесного складу Вищої ради правосуддя не припинялася. На початку травня ми провели чергові співбесіди з членами ВРП та продовжуємо роботу щодо відбору кандидатів.

Так, за рік, що минув, Етична рада оцінила 4 членів ВРП та 97 кандидатів на посаду члена ВРП, провівши з ними загалом 88 співбесід. В результаті, 3 члени ВРП та 28 кандидатів були визнані такими, що відповідають критерію професійної етики та доброчесності, а 1 член ВРП та 38 кандидатів – такими, що не відповідають.

Та найголовніше, за сприянням Етичної ради – нарешті запрацювала оновлена Вища рада правосуддя. Україні вдалося виконати одну з найважливіших вимог ЄС на шляху до євроінтеграції.