flag Судова влада України
| Українська | English |

Лев Кишакевич: працюємо на результат - загальна кількість членів ВРП досягла відмітки 17 із 21 членів

10 березня 2023, 09:08

Основними причинами, чому деяких учасників конкурсу на посаду члена ВРП від всеукраїнської конференції прокурорів було визнано недоброчесними, уже "традиційно" значаться невідповідність вимогам фінансового контролю (4 кандидати), дотримання етичних норм та бездоганної поведінки (4), невідповідність критеріям сумлінності (4), чесності (3), законності джерел походження майна (2) та професійної етики (2). Про це повідомив у своїй колонці для видання Цензор.Нет голова Етичної ради Лев Кишакевич.
Водночас він наголосив, що результатом завершення IV позачергової всеукраїнської конференції прокурорів стало обрання ще двох членів ВРП, рекомендованих органом як такими, що відповідають критеріям професійної етики та доброчесності.

Крім того, Лев Кишакевич поділився результатами роботи Етичної ради та окреслив плани діяльності на найближчу перспективу.

Також голова Етичної ради закликав Раду адвокатів України не зволікати зі списком кандидатів для участі у відборі на посаду члена ВРП. «Етична рада готова його розглянути у максимально стислі терміни», - підкреслив Лев Кишакевич.

Повністю прочитати колонку можна тут