flag Судова влада України
| Українська | English |

Пітер Ф.Шенк став новим членом Етичної ради

28 серпня 2024, 10:00

Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик підписав наказ про призначення членом Етичної ради Пітера Ф.Шенка з 22 серпня 2024 року. Отже, Етична рада знову складається з 6 членів, а саме:

- Лев Кишакевич, Голова Етичної ради, суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду;
- сер Ентоні Хупер, заступник голови Етичної ради, суддя Апеляційного суду Англії та Уельсу у відставці;
- Лавлі Перлінг, колишня Генеральна прокурорка Естонської Республіки;
- Володимир Сіверін, суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці;
- Юрій Трясун, суддя Київського апеляційного суду у відставці;
- Пітер Ф.Шенк, прокурор США у відставці.

 

 

Зауважимо, що перший склад Етичної ради складається з 6 членів, троє з яких були запропоновані міжнародними та іноземними організаціями, а ще троє - судді або судді у відставці, запропоновані Радою суддів України.

У разі однакової кількості голосів під час ухвалення рішень, голоси членів Етичної ради від міжнародних та іноземних організацій є вирішальними.

Нагадаємо, раніше голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик погодив заяву Роберта Корді про припинення повноважень члена Етичної ради за власним бажанням з 31 липня 2024 року.

Довідково.

Пітер Ф. Шенк – прокурор у відставці, працював у судах штатів та федеральних судах США, 33 роки працював у прокуратурі Сполучених Штатів у Східному окрузі Пенсильванії, де переважно вів справи стосовно корупції у політиці та службових злочинів. Виконував обов’язки керівника відділу, керівника кримінального відділу, а також був першим помічником Прокурора Сполучених Штатів Америки.

Має ступінь доктора права Школи права Дюкського університету (1974) та ступінь бакалавра у Дартмутському коледжі (1969). З 2005 по 2009 роки був відряджений до Офісу з допомоги, розвитку та підготовки прокурорів закордоном Департаменту юстиції для роботи в Румунії, Боснії та Герцеговині та Косово.