flag Судова влада України
| Українська | English |

Важливе повідомлення: усі записи співбесід ЕР з діючими членами ВРП будуть опубліковані після завершення дії режиму воєнного стану в Україн

19 травня 2022, 09:25

7 травня 2022 року Етична рада завершила оцінювання діючих членів Вищої ради правосуддя на відповідність критерію професійної етики та доброчесності.

 Відповідно до клопотань діючих членів ВРП, які проходили оцінювання, Етична рада вирішила проводити такі співбесіди без онлайн трансляції. Таке рішення мотивоване дією режиму воєнного стану в Україні, а також необхідністю забезпечення безпеки осіб, які беруть участь в оцінюванні, інших осіб, інформація щодо яких може бути поширена під час співбесіди і необхідністю забезпечення захисту інформації та безпеки інтересів держави. Ці застереження є особливо суттєвими, адже вони стосуються діючих членів ВРП.

Окрім того, 12 березня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 263, якою на виконання указу Президента про введення воєнного стану надано вказівки щодо способів захисту інформації, що обробляється в інформаційному електронному просторі. Зокрема, з метою захисту інформації рекомендується вжити заходів щодо обмеження і навіть припинення роботи інформаційних, комунікаційних та електронних комунікаційних систем, а також публічних реєстрів. Етична рада врахувала ці положення, тому провела співбесіди без онлайн-трансляції та, одночасно, зберегла запис цих інтерв’ю.

 Етична рада інформує, що одразу після завершення дії режиму воєнного стану в Україні, повний запис усіх співбесід з діючими членами Вищої ради правосуддя буде оприлюднено.  

 Рада дотримується   принципів   відкритості   та прозорості у своїй роботі. Однак під час воєнного стану вважає своїм обов’язком не ставити під загрозу життя і здоров’я людей, а також інтереси держави та не розголошувати інформацію, що може бути використана російським агресором для завдання шкоди таким правам та інтересам.