flag Судова влада України
| Українська | English |

Голова Етичної ради Лев Кишакевич взяв участь у навчальному візиті до Нідерландів

22 березня 2024, 15:30

13-15 березня на запрошення Центру міжнародної правової співпраці (CILC) у рамках Проєкту «Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні» голова Етичної ради Лев Кишакевич взяв участь у навчальному візиті для голів судів та представників органів суддівського самоврядування до Нідерландів.

Разом з іншими членами української делегації він
відвідав Верховний суд Нідерландів (Гаага), Міжнародний кримінальний суд, Навчальний центр суддів Нідерландів та Апеляційний суд в місті Ден Бош.

Зокрема, під час зустрічі з Головою Верховного суду Нідерландів Дінеке де Грот учасники навчального візиту обговорили особливості діяльності суду та органів судової влади. А під час відвідин Апеляційного суду у місті Ден Бош зустрілися з членами Комісії доброчесності цього суду, ознайомилися зі стандартами, а також механізмами забезпечення доброчесності та професійної етики. Отриманий досвід від нідерландських колег буде використано для розбудови гідної довіри та відповідальної судової системи.

Зазначимо, Проєкт «Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні» реалізується Центром міжнародного правового співробітництва (CILC) за сприяння Міністерства закордонних справ Нідерландів у рамках Програми забезпечення відповідальності та у співпраці з Міжнародною організацією розвитку права (IDLO), інститутом Ассера (T.M.C. Asser Institute) і Нідерландським Гельсінським комітетом (NHC).