flag Судова влада України
| Українська | English |

Роберт Корді склав повноваження члена Етичної ради

25 липня 2024, 10:20
Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик погодив заяву Роберта Корді про припинення повноважень члена Етичної ради за власним бажанням з 31 липня 2024 року. 

 

 

 

 

 

 

Суддю Верховного суду штату Массачусетс (США) у відставці Роберта Корді було призначено членом Етичної ради 9 листопада 2021 року за пропозицією міжнародних та іноземних організацій. За цей час Етична рада провела оцінювання 153 кандидатів та 4 діючих членів ВРП.

Етична рада щиро дякує Роберту Корді за роки спільної роботи, неоціненний внесок у справу розбудови верховенства права в Україні, зокрема оновлення Вищої ради правосуддя, та бажає успіхів у всіх майбутніх починаннях.  

Згідно з п. 1 ч. 9 ст. 91 Закону України “Про Вищу раду правосуддя”, повноваження члена Етичної ради припиняються достроково у разі подання письмової заяви про припинення повноважень члена Етичної ради за власним бажанням. 

Рішення про дострокове припинення повноважень члена Етичної ради приймається Головою Вищої ради правосуддя (ч.10 ст. 91 Закону України “Про Вищу раду правосуддя”). Він після прийняття такого рішення не пізніше наступного робочого дня звертається до суб’єкта формування, за ініціативою якого призначено такого члена Етичної ради, щодо надання кандидатури до її складу, вживає заходів для призначення нового члена Етичної ради.

Довідково.

Роберт Корді - суддя Верховного суду штату Массачусетс у відставці. Працював в офісі губернатора штату Массачусетс і відповідав за питання дотримання урядової етики та призначення суддів. Працював у прокуратурі США округу Массачусетс на посаді керівника відділу розслідувань корупції у державному секторі. Працював у Комісії з етики штату Массачусетс, що здійснювала нагляд за впровадженням нового законодавства щодо розкриття фінансової інформації державними службовцями, розслідував і переслідував порушення законодавства щодо конфлікту інтересів та хабарництва. Займався адвокатською діяльністю у кількох приватних фірмах у Бостоні та був викладачем кримінального права у своїй альма-матер, юридичній школі Гарвардського університету. Має великий досвід міжнародної роботи в галузі верховенства права та боротьби з корупцією як експерт-консультант Світового банку та інших організацій в Україні, Узбекистані, росії, Македонії та інших країнах.